Vindt een geschikte architect in de regio

Vergelijk geheel gratis en vrijblijvend architecten en bespaar direct op de kosten!

Constructeur nodig

Verbouwen is misschien liever niet nodig, maar af en toe zul je wel moeten. Misschien is het gewoon niet te doen om het perfecte huis te vinden en zul je dus wel moeten kiezen voor verbouwen. Een andere mogelijkheid kan zijn dat je inmiddels meer ruimte nodig hebt. Misschien heb je een huisdier genomen of heb je kinderen gekregen. Als dat zo is, kan het best zo zijn dat je wel wat extra ruimte zou kunnen gebruiken. Als laatste zou het natuurlijk ook nog eens kunnen dat je gewoon graag iets zou willen laten veranderen aan je woning. Soms kan een verbouwing precies nodig zijn om ervoor te zorgen dat je woning weer helemaal bij jou past. Om dit in goede banen te leiden, zou je ervoor kunnen kiezen om een constructeur in te schakelen.

Wat doet een constructeur?

Je weet waarschijnlijk wel dat er een heleboel komt kijken bij een verbouwing. Zo zul je mensen nodig hebben om de verbouwing uit te voeren, maar wil je misschien ook andere professionals inschakelen om andere zaken te regelen. Een constructeur is bij een verbouwing dan ook vaak erg handig. Zo kan een constructeur voor jou een ontwerp maken van de verbouwing en kan diegene de benodigde berekeningen uitvoeren. Hierdoor zal het zeker weten goed komen met jouw verbouwing en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Prijzen voor constructieberekeningen

Zoals hiervoor al is gezegd, is een van de dingen die een constructeur voor je kan betekenen het uitvoeren van constructieberekeningen. Je wilt immers wel dat je verbouwing goed gaat en dat het niet allemaal weer instort. Om ervoor te zorgen dat je muren en alle andere onderdelen van de verbouwing dit aan zullen kunnen, is het dus zaak om hier een constructeur naar te laten kijken. Vaak zijn de prijzen voor constructieberekeningen allemaal net een beetje anders. Hieronder staan een aantal verschillende constructieberekeningen met een schatting van de prijs:


Soort berekeningIndicatie kosten
Constructieberekening voor een aanbouw600 tot 1.000 euro
Constructieberekening voor vloeren300 tot 500 euro
Constructieberekening voor een dakkapel280 tot 500 euro

Hoe komt het dat het soms duurder kan zijn?

Je vraagt je misschien af waarom deze prijzen zo onzeker zijn. Het klinkt misschien in eerste instantie ook een beetje gek dat een constructieberekening bij de ene woning duurder zou zijn dan bij een andere woning. Dit heeft echter wel wat logische redenen. Zo zou je je bijvoorbeeld best voor kunnen stellen dat een goede berekening lastiger is als de woning ingewikkelder in elkaar zit. Een heleboel hoeken of rondingen maakt het een constructeur vaak niet makkelijker. Verder speelt de lengte en de grootte van een constructie natuurlijk ook altijd een rol. Hoe groter en langer, hoe meer geld je er gemiddeld aan kwijt zult zijn. Daarnaast is het voor een constructeur vaak goed genoeg als deze de bouwtekeningen krijgt. Over het algemeen kan er dan al heel goed berekend worden wat er wel en niet kan. In sommige gevallen zal het echter toch nodig zijn om fysiek langs te komen. Dit zal ook weer extra geld kosten.

Zijkant tekst.