Vindt een geschikte architect in de regio

Vergelijk geheel gratis en vrijblijvend architecten en bespaar direct op de kosten!

Bouwbegeleiding

Bij een verhuizing spelen een heleboel factoren een belangrijke rol. Je wilt er uiteraard voor zorgen dat al je bezittingen veilig en goed vervoerd worden van punt A naar punt B. Verder wil je misschien nadenken over de muurbekleding en andere zaken in je woning. De kans is echter ook groot dat je nog wel het een en ander wilt gaan veranderen aan je woning. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een mooie uitbouw of een garage om je woning nog meer naar jouw wens te maken. Als je dit van plan bent, kan het slim zijn om bouwbegeleiding te krijgen van een goede architect.

Wat is bouwbegeleiding?

Het woord zegt het eigenlijk al een beetje, maar bouwbegeleiding houdt dus in dat je begeleiding krijgt bij de bouw van je uitbouw of garage door een professionele architect. Deze zal ervoor zorgen dat het bouwen goed en soepel zal verlopen. Zo zal een architect voor jou een bouwtekening kunnen maken, zodat jij goed ziet hoe het eruit zal komen te zien, maar ook zodat het goed gebouwd kan worden. Ook is het altijd een gedoe om ervoor te zorgen dat je met de juiste aannemer in zee gaat. Er zijn vandaag de dag immers ongelooflijk veel verschillende opties en het is daarom ook zeker niet makkelijk om te zien welke er nou bij jou en jouw woning past. Als je zou kiezen voor bouwbegeleiding van een professionele architect, zal ervoor gezorgd worden dat de juiste aannemer voor jouw klus wordt gecontacteerd.

Wat kost bouwbegeleiding?

Het kan dus best handig zijn om een architect in te schakelen voor bouwbegeleiding, maar dit moet dan natuurlijk niet al te duur zijn. Je hebt waarschijnlijk al veel geld uit moeten geven aan je woning en alle andere zaken die met de verhuizing te maken hebben, dus je wilt niet nog veel meer geld uit hoeven geven. Daarom staan hieronder de prijzen waar je aan moet denken bij bouwbegeleiding van een goede architect


DienstTarief
Uurtarief van een architect75 euro per uur
Ontwerp van garage, uitbouw, dakkapel etcVanaf 600 euro
Volledige begeleidingVanaf zo’n 10.000 euro

Wat bepaalt de precieze kosten van bouwbegeleiding?

Zoals je hierboven ook al hebt kunnen zien, hangt het heel erg af van wat je wilt laten doen. Als je al een fijne aannemer hebt gevonden en je voor de rest alles voor elkaar hebt, is het vaak al voldoende als je alleen het ontwerp van een architect hebt. Dan kijk je dus naar prijzen van zo’n 600 euro, wat vaak best goed te overzien is. Verder zal de prijs ook lager zijn als je een vrij standaard verbouwing laat uitvoeren. Dit heeft een architect en een aannemer al wel vaker gedaan en dit zal dan ook relatief goedkoop zijn. Mocht je echt specifieke wensen hebben en je wat meer luxe zaken willen laten doen, dan zul je dit waarschijnlijk ook terugzien in de prijs. Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wilt en kunt.

Zijkant tekst.