Vindt een geschikte architect in de regio

Vergelijk geheel gratis en vrijblijvend architecten en bespaar direct op de kosten!

Aanbouw

Mocht je wel tevreden zijn met je woning, maar je ietsje meer ruimte willen hebben, dan kan een aanbouw best een goed idee zijn. Het is een vrij simpele manier om ervoor te zorgen dat je meer ruimte zult hebben. Verder kun je je aanbouw natuurlijk zo indelen als je wilt. Misschien ga je hier je nieuwe keuken van laten maken, maar je zou het bijvoorbeeld ook kunnen gebruiken als een heel andere kamer. Dit is volledig aan jou om te kiezen. Er zijn ongelooflijk veel soorten aanbouwen waaruit je zou kunnen kiezen, dus er is er altijd wel eentje die ook voor jouw woning werkt.

Wat zijn de voordelen van een aanbouw?

Je kunt er dus duidelijk meer ruimte mee creëren, maar wat zijn de overige voordelen van een aanbouw. Hoewel het namelijk een zeer goede manier is om meer ruimte in je woning te creëren, kost het vaak best wel wat geld. Voordat je dit zomaar uitgeeft, wil je dus waarschijnlijk wel weten wat je er dan precies aan zult gaan hebben. Daarom staan er hieronder een aantal voordelen van een aanbouw onder elkaar:


  • Zo zal het er bijvoorbeeld voor zorgen dat je woning meer waard zal gaan worden. Dit is natuurlijk niet zo gek, want je maakt je woning gewoon een stukje groter. Zeker als je een mooie en goed geïsoleerde aanbouw laat bouwen, zal dit de prijs van je woning een heel stuk verhogen.

  • Verder is het gewoon erg praktisch om wat extra ruimte te hebben. Hoe meer ruimte je hebt, hoe beter je al je bezittingen een plekje kunt geven. Misschien heb je bepaalde dingen nu weggestopt zitten, maar wil je deze graag een plekje in je woning geven. Door middel van een aanbouw heb je misschien wel de extra ruimte die dat mogelijk maakt.

  • Daarnaast zijn er ook nog eens ongelooflijk veel mogelijkheden als je overweegt om een aanbouw te laten bouwen. Je kunt namelijk een brede aanbouw laten bouwen, maar je kunt ook de hoogte ingaan. Het is dus echt maar precies wat jij wilt.

Wat zijn de nadelen van een aanbouw?

Naast voordelen kleven er natuurlijk helaas ook nadelen aan een aanbouw. Enkele van deze nadelen zijn hieronder gegeven:


  • Zo is het allereerst betrekkelijk duur. Hoewel je woning dus ook duurder zal worden, is het een flinke investering voor een relatief klein oppervlak. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan zo’n 20000 euro voor een luttele 15 extra vierkante meter.

  • Ook zal het bouwen van een aanbouw tijdelijk voor wat overlast zorgen. Dit is natuurlijk niet ideaal voor jou, maar ook je buren en andere omwonenden vinden dit waarschijnlijk niet zo prettig.

  • Verder is het plaatsen van een aanbouw helaas niet zo snel gebeurd. Over het algemeen gaat er flink wat tijd overheen en hier moet je dan ook rekening mee houden.

Is een aanbouw iets voor jou?

Een aanbouw kan je woning dus echt een heel stuk prettiger maken, maar je moet er wel wat geduld en geld voor over hebben. Mocht je dat niet zo erg vinden en wil je wel graag wat meer ruimte, dan kan een aanbouw best een goede optie zijn.

Zijkant tekst.